Geplaatst op Geef een reactie

Heerlijke Glühwein van biologische kruiden!

“Nog nooit zulke lekker Glühwein geproefd”, waren de eerste reacties die Elna kreeg op haar kruidenmelange voor Glühwein.
Dit willen we u natuurlijk niet onthouden, we hebben een pakketje samengesteld inclusief kaneelstokjes en steranijs voor 3 x 0.75 liter.

Boodschappenlijstje:
0.75 liter lichte, fruitige rode wijn
2 sinaasappels
3 volle eetlepels (basterd)suiker of honing
===================================
Uit het pakketje:
1 eetlepel glühweinkruiden
1 kaneelstokje
1 steranijs


Pers 1 sinaasappel uit. Doe de suiker met de sinaasappelsap in een pannetje op matig vuur, voeg de glühweinkruiden (los of in een builtje) en het kaneelstokje toe en zoveel rode wijn dat alles nét onder staat.
Laat sudderen tot de suiker is opgelost en breng daarna aan de kook. Laat dit koken tot je een mooie dikke stroop hebt, dit duurt ongeveer 5 minuten.
Draai het vuur laag en voeg steranijs en de rest van de wijn toe. Verwarm het geheel nog ongeveer 15 minuten met het deksel op de pan, maar laat het niet koken!
Schenk de glühwein (door een zeefje als je geen theebuiltje hebt gebruikt) uit in hittebestendige glazen. Decoreer eventueel met een kwart schijfje sinaasappel en een kaneelstokje.

Vind je dit te ingewikkeld? Het kan ook gemakkelijker:

Boodschappenlijstje:
0.75 liter lichte, fruitige rode wijn
2 sinaasappels
3 volle eetlepels (basterd)suiker of honing
===================================
Uit het pakketje:
1 eetlepel glühweinkruiden
1 kaneelstokje
1 steranijs


Giet de rode wijn samen met het sap van 1 uitgeperste sinaasappel in een pannetje. Voeg een builtje met 1 eetlepel glühweinkruiden toe met het kaneelstokje en de anijs. Warm het geheel op met het deksel op de pan, laat niet koken, want dan vervliegt de alcohol. Laat dit 20 minuten trekken.
Dien het op met een schijfje sinaasappel en eventueel een kaneelstokje.

Heerlijke Glühwein van Biologische kruiden
Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *